" />

Sitecore Symposium 2022 Tech recap

Na de marketing recap over het Sitecore Symposium van collega Jeroen Huizinga, duik ik vandaag in de tech-zijde van de productaankondigingen. Zo werd Content Hub One tijdens het symposium aangekondigd, een SaaS Lichtgewicht contentbeheersysteem voor een omnichannel wereld. Content Hub One is, naast XM Cloud, Sitecore XP en Content Hub, de perfecte aanvulling op het aanbod van Sitecore. 

Sitecore Content Hub One

In het kort is Content Hub One een eenvoudig Cloud CMS voor API-gebaseerde toepassingen. Een headless contentmanagementsysteem gebaseerd op Content Hub, maar dan zonder de geavanceerde DAM, workflow en planning tools.

Sitecore Content Hub One aankondiging

De marketeer kan met Content Hub One contentmodellen maken, content invoeren, media managen en publiceren naar Sitecore Edge. Dit alles met een eenvoudige interface, zodat marketeers zich volledig kunnen focussen op het schrijven van goede content. Het maken van de contentmodellen is gemakkelijk, daarvoor hoef je geen developer te zijn. Je zou Content Hub One, voor de beeldvorming, kunnen vergelijken met systemen als Contentful en Umbraco. Op de Content Types-pagina’s maakt de marketeer gebruik van simpele ‘Add type’ en ‘Add Field’ knoppen. Naast de gebruikelijke Tekst, Richtext, Image, etc., bestaat de mogelijkheid om een reference veld te gebruiken waarmee je verbindingen kunt maken met content die elders staat. De content zelf wordt opgeslagen in een grote bak waar je met zoeken en filteren in het CMS de content kan vinden, dat is dus anders dan de boomstructuur die Sitecore XP en Sitecore XM Cloud kennen.

Gepubliceerde content kan door middel van een snelle GraphQL API gebruikt worden door websites, mobile apps, in-store kiosks, voice assistants, etc. Functionaliteiten zoals het managen van de layout en een WYSIWYG Experience editor zitten niet in Content Hub One, daarvoor kun je beter XM Cloud gebruiken. Wat je met Content Hub One krijgt is een contentmanagmentsysteem dat bij uitstek geschikt is om snel mee te starten, dat makkelijk in gebruik is en geen lange leercurve kent. Geschikt voor herbruikbare omnichannel content en geschikt voor iedere gangbare technologie, zoals .NET Core, Android en Next.js, zolang het maar met GraphQL kan omgaan.

Sitecore Content Hub One introductie

Sitecore Content Hub One is niet hetzelfde als Sitecore Content Hub Content Marketing Platform, ook wel CMP. Content Hub One heeft een eenvoudigere look en feel en staat los van de geavanceerde functionaliteit van Content Hub.

Sitecore XM Cloud

XM Cloud, het headless SaaS CMS met enterprise functionaliteit, bestond al in private beta en was hot topic tijdens het symposium. Het CMS zelf is vrijwel gelijk aan en compatibel met Sitecore XP, denk aan item serialisatie, custom CMS code en Sitecore PowerShell scripts. Deze functionaliteiten zullen doorgaans uitwisselbaar zijn.

Sitecore XM Cloud advantages

Het grote verschil met XP is dat XM Cloud headless is en het beschikt over nieuwe tools, zoals pages: de nieuwe visuele editor tool. Met XM Cloud publiceer je naar Sitecore Experience Edge. Je hebt dus geen Sitecore CD servers, waar je een .net MVC applicatie op draait. Voor de publieke webservers zul je zelf moeten zorgen. Je bent vrij in je keuze, je kan iedere technologie gebruiken zolang het maar met Sitecore Edge kan connecten. Sitecore heeft de meeste voorbeelden in Next.js, ook als je headless SXA wilt gebruiken is Next.js momenteel het frontend framework.

 Sitecore XM Cloud Key Capabilities

Sitecore 10.3

Tijdens het symposium werd benadrukt dat de huidige gebruikers van Sitecore XP niet vergeten worden. Naast al het headless-geweld, blijft Sitecore het huidige Sitecore XP platform gelukkig ook gewoon ondersteunen én doorontwikkelen. Er komen onder andere innovaties naar XP die nu al beschikbaar zijn in XM Cloud, zoals Web-hooks en Headless SXA. Mochten XP-gebruikers in de toekomst een eventuele overstap naar een headless Cloud CMS willen maken, is dat makkelijker. De releasedatum van Sitecore 10.3 is nog niet bekend, ergens komende maanden zal het beschikbaar zijn.

Sitecore 10.3 release aankondiging 

Wil je meer informatie over de nieuwe producten van Sitecore? Neem dan contact met ons op en hou dit blog in de gaten om op de hoogte te blijven van alle nieuwe ontwikkelingen.

sitecore symposium 3JS