" />

De Sitecore Content Hub als antwoord op jouw contentcrisis

Een contentcrisis? En of! Want voor die ultiem gepersonaliseerde klantervaring, heb je nogal wat content nodig. Ga je dan zonder plan of structuur te werk, dan garandeer ik je een contentcrisis. In dit blog lees je hoe de Content Hub van Sitecore jou, als marketeer, kan helpen bij deze enorme uitdaging. Hoe kan je nu voldoen aan de vraag naar meer en meer content voor de verschillende kanalen zonder het overzicht te verliezen?

Meer over die contentcrisis?

Jij wilt je klanten en prospects een gepersonaliseerde ervaring bieden. Dit is alleen mogelijk als je een grote hoeveelheid content beschikbaar hebt, die is afgestemd op verschillende persona’s, in elke fase van hun reis. Bovendien moet die gepersonaliseerde content gepubliceerd zijn op verschillende kanalen. Deze hoeveelheid content is moeilijk te creëren en te beheren omdat hier vaak meerdere interne en externe afdelingen, buiten die van jou, bij betrokken zijn. Denk bijvoorbeeld aan het webteam, het socialmediateam, productmanagers of een reclamebureau.

Voel je de bui al hangen? Er ontstaan ingewikkelde processen die samenwerken lastig maakt. Dit komt de kwaliteit niet ten goede en het inzicht in hoe de content uiteindelijk presteert vertroebeld. Het is dus best een complex proces om al deze content te genereren. Combineer dat met een enorme vraag naar content, et voilá: daar heb je jouw contentcrisis. Je kunt dit niet alleen maar oplossen door harder te werken. Je hebt een plan, een proces en technologie nodig, want zonder dat alles zijn slapeloze nachten gegarandeerd.

Hoe gaat de Content Hub je helpen?

Om jouw klanten echt een unieke en gepersonaliseerde ervaring te bieden, heb je dus veel content nodig. Op basis van het profiel en gedrag van een bezoeker op je website wil je de juiste content aanbieden. Daarbij wil je natuurlijk ook dat de ervaring en boodschap op alle beschikbare kanalen naadloos op elkaar aansluit.

Hoe ga je ervoor zorgen dat alle content binnen jouw organisatie op elkaar is afgestemd en dat de verschillende interne en externe afdelingen optimaal kunnen samenwerken? Maar ook dat tegelijkertijd campagnes effectief uitgerold, gemeten en eventueel bijgestuurd kunnen worden?

De Content Hub van Sitecore kan je in synergie te werken door:

  • Het stroomlijnen van de processen: strategievorming, planning, creatie, goedkeuring en publicatie van content op alle kanalen;
  • Het beheren van contentprocessen en -workflows;
  • Het bieden van één platform op basis waarvan marketeers hun processen kunnen stroomlijnen;
  • Stimuleren van de samenwerking;
  • Biedt inzicht welke content goed presteert en welke niet zodat strategieën kunnen worden uitgewerkt waaraan toekomstige content moet voldoen.

De Content Hub stelt je in staat om de creatie en publicatie van content als het ware op te zetten als een content supply chain. Door het ontsluiten van meerdere databronnen binnen de organisatie en deze samen te voegen in de Content Hub kan jij deze content publiceren naar de diverse kanalen.

Daarnaast kijkt de Content Hub naar de creatie en publicatie van content als een proces en biedt je een technologieplatform die jou in staat stelt dit proces succesvol uit te voeren.

Hoe zien deze processtappen eruit?

1. Planning
Sitecore’s Content Hub helpt je bij het plannen en produceren van content voor de verschillende kanalen. Afhankelijk van de organisatorische opzet en de marketingdoelstellingen kan dit worden gestuurd op basis van een campagne, persona of onderwerp. Door gebruik te maken van de Content Hub kan je content produceren en publiceren op basis van een contentkalender.

In deze fase wordt ook vaak de planning opgenomen van creatieve concepten die bepalend zijn voor de content.

2. Contentbeheer
De volgende stap betreft de manier waarop inhoud wordt gecreëerd en beoordeeld. Je kan content rechtstreeks op het platform invoeren, of je kan het kopiëren en plakken uit applicaties zoals een Excel- of Word-document.

3. Samenwerken
Een van de krachten van de Content Hub is de wijze waarop diverse stakeholders kunnen samenwerken. Typische voorbeelden hiervan zijn:

  • Delen van bestanden;
  • Versiebeheer;
  • Preview van verschillende bestandstypen;
  • Het gezamenlijk bewerken van content;
  • Online review, commentaar, annotatie en drukproeven;
  • Goedkeuring op basis van krachtige workflows.

4. Beheer
Op het moment dat de content definitief is, moet deze worden beheerd. Voorbeelden van beheer zijn:

  • Versiebeheer;
  • Beschikbaar stellen van bronbestanden en uitleveringen daarvan;
  • Het bieden van één bronbestand zodat gebruikers weten dat die versie ook de enige en juiste versie is.

5. Contentverzameling
Door metadata toe te voegen, organiseer je de content en maak je die beschikbaar voor zoekmachines op basis van zoekopdrachten en query’s.

6. Publiceren, personaliseren en meten
Publicatie, personalisatie en analytics zijn de mogelijkheden waar Sitecore al lang bekend om staat. Deze mogelijkheden zijn een integraal onderdeel van hoe de Content Hub de kanalen verbindt en een oplossing biedt voor jouw contentcrisis.

Content Hub gebruikers kunnen een mix van zowel eigen content als verzamelde content gebruiken voor verschillende pagina’s of campagnes. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het automatisch publiceren van product detailpagina’s naar het commerce platform, terwijl ze ook actief een deel naar de landingspagina’s publiceren.

Tenslotte, door gebruik te maken van de Content Hub analytics kan je meten hoe succesvol een bepaald stuk content was binnen een bepaalde context. Zo leer je wat wel en niet werkt en kan je dus betere content maken in het vervolg.

De 5 belangrijkste pijlers van de Sitecore Content Hub

De Sitecore Content Hub bundelt een set van krachtige, geïntegreerde tools die een organisatie alles biedt bij het oplossen van de contentcrisis.

Het gaat echter veel verder dan deze tools. Samen bieden deze tools jou de mogelijkheid om elk aspect van de levenscyclus van content de beheren. Een krachtig end-to-end platform waarmee jij op een superefficiënte manier content kan creëren, verzamelen, plannen, coördineren, delen en publiceren over verschillende kanalen heen.

Meer weten over de laatste ontwikkelingen?